Closer to Oxford…

….despre „ciocnirea” dintre dreptul la viaţa privată şi dreptul la informare

Dacă eşti student sau masterand şi dacă vrei să probezi gustul victoriei într-un meci, capacitatea de argumentare, de negociere a unui caz sau de recuperare a unei idei atacate de oponent, poţi face următorii paşi pentru a intra în rundă:

1. Înregistrează-te pe site-ul www.closer2oxford.ro (secţiunea Register). Cei care au jucat la prima rundă nu au nevoie să-şi facă alt cont.

2. Invită un coleg/colegă pentru a face o echipa de doi membri. Dacă nu ai echipă, poţi găsi un coechipier pe site, printr-o procedură simplă. Dacă ai jucat in prima rundă, va trebui sa reiei procedura de formare a echipei (cu acelaşi sau alt coechipier).

3. După ce colegul/colega confirmă, veţi afla dacă sunteţi afirmatori sau negatori.

Gata! În acest moment te poţi apuca de pregătire; toate discursurile pot fi postate pe pagina de profil, o dată ce începe competiţia de idei. Pentru orice nelămurire referitoare la înregistrare, nu ezita să ne scrii la office@closer2oxford.ro

Pe platforma www.closer2oxford.ro găseşti:

  • kit-uri de argumentare,
  • regulamentele de debate şi de arbitraj,
  • materiale de research despre moţiune,
  • un demo-debate
  • dar şi toate debate-urile online din prima rundă.

Primii clasaţi în ordinea arbitrajelor vor primi vouchere pentru cărţi şi abonamente în valoare totală de aprox 1500 usd şi înregistrări pe trei luni la British Council Library.

Dezbaterile sunt în limba română.

Un seminar de 10 ore de lectură critică pe texte din jurnale internaţionale este bonus pentru primii clasaţi, urmând ca moţiunea să fie expusă audienţei într-o conferinţă publică – model Oxford – în luna martie, în Universitatea ta.

Coordonatori regionali

Georgiana Alexandrescu
0751612114
Mariuca Morariu

 

Proiect finanţat printr-un grant al CeeTrust – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Parteneri: Centrul pentru Jurnalism Independent şi Policy Center for Roma and Minorities.